Skip to main content

Grupul IX PERCUSSION la Universitatea Natională de Muzică București

By septembrie 13, 2024Proiecte culturale

Turneul japonez de marimbă din România poposește la Universitatea Națională de Muzică București, miercuri, 16 octombrie, orele 19:00.
Intrarea este liberă.

Grupul IX PERCUSSION este compus din interpreți de frunte ai școlii nipone de percuție – renumită în lume pentru nivelul ridicat al absolvenților săi și este câștigatorul Marelui Premiu la Concursul Internațional de Muzică “România” organizat de Romanian Music Society in Japan – ediția din 2023.

Membrii grupului sunt: Yoko Shinozaki, Chihiro Furuya, Karin Tozaki, Koichi Hosono, Rengo Azuma și Kana Yokouchi, sub îndrumarea și direcția muzicală a marimbafonistei de renume internațional Kuniko Kato, singurul artist japonez aflat sub contract exclusiv cu LINN Records, casa britanică de producție renumită la nivel global pentru calitatea înaltă a sunetului.

În program: Pléïades: Ⅲ. Claviers / Iannis Xenakis; Memories of the Seashore Ⅱ / Keiko Abe; Rain Tree pentru 3 percuționiști / Toru Takemitsu; Dansuri populare românești / Béla Bartók, Aranj. Rengo Azuma; Medley de cântece japoneze / Aranj. Kana Yokouchi;

Pléïades: Ⅳ. Peaux / Iannis Xenakis

Despre Kuniko Kato: este fondatoarea Artist Incubation Project, Inc. pe care o conduce în calitate de director artistic și mentor, pentru a sprijini dezvoltarea noii generații de tineri artiști.

De-a lungul timpului, activitatea artistei a fost recunoscută prin numeroase distincții, printre care amintim Premiul Saji Keizo, ediția a 12-a, acordat de Fundația pentru Arte Suntory în 2011; Premiul pentru Cea Mai Bună Înregistrare la cea de-a 26-a ediție a Premiilor Music Pen Club Japan în 2013; Albumul „IX”, care conține lucrări de Iannis Xenakis, a fost recunoscut drept Cel Mai Bun Album de către NPR (SUA) în 2015; Marele Premiu CD Shop, ediția a X-a, în 2018; Premiul de Excelență la cel de-al 73-lea Festival de Artă organizat de Agenția pentru Afaceri Culturale în 2018. Kuniko Kato este susținută de Pearl și Adams Musical Instruments la nivel global, iar în anul 2020 a primit Premiul Cultural al Prefecturii Aichi, fiind numită ambasador special al orașului său natal, Toyohashi.