Skip to main content

North Sea String Quartet @ Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

By octombrie 7, 2024Proiecte culturale

North Sea String Quartet – turneul de lansare a albumului “Splunge” în România

North Sea String Quartet vine la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, marți, 14 noiembrie, orele 19:00, pentru un popas al turneului de lansare a albumului lor de debut.

North Sea String Quartet este cvartetul de coarde jazz olandez al momentului. Instrumentiștii improvizatori aduc o lumină nouă asupra cvartetului de coarde tradițional prin improvizațiile lor expresive, stilurile inovatoare de interpretare și compozițiile idiosincratice, inspirate de jazzul modern, muzica mondială, muzica clasică modernă și EDM. În acest fel, ei construiesc pe o tradiție tânără care a început cu grupul american Turtle Island Quartet în 1985.

Cvartetul este activ la nivel internațional de mulți ani, în special în colaborări cu artiști precum Trio da Kali (ML), Roland Satterwhite (US), Lilian Vieira (BR), Javier Infante (ES) și Samora Pinderhughes (US), și a cântat la festivaluri importante precum North Sea Jazz, Salzburg Jazz & the City și Canarias Jazz & Más.

Dorința de a se concentra pe dezvoltarea stilului unic al cvartetului rezultă în lansarea albumului lor de debut ‘Splunge’, plin de compoziții originale strălucitoare și improvizații vii.


George Dumitriu (vioară/violă)
Pablo Rodríguez (vioară)
Yanna Pelser (violă)
Thomas van Geelen (violoncel)

“[…Splunge…] este un caleidoscop uimitor de sunete și mișcări. Scene de film în sunet.” Luister Magazine (NL)

Intrarea este liberă.