Skip to main content

Răzvan Florescu Quartet continuă stagiunea de Jazz de la Ateneul Român

By ianuarie 13, 2025ianuarie 15th, 2025Proiecte culturale

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) împreună cu Filarmonica George Enescu invită publicul la primul concert de jazz de pe anul 2025 de la Ateneul Român: Răzvan Florescu Quartet, luni, 27 ianuarie, de la orele 19:00.

Bilete:
https://oveit.com/hub/event/stagiunea-de-jazz-sala-mica-6zqQ5Ezl

Răzvan Florescu Quartet e compus din:

  • Răzvan Florescu – vibrafon
  • Andrei Petrache – pian
  • Mike Alex – contrabas
  • Philip Goron – tobe

În program, compoziţii de Răzvan Florescu de pe viitorul album al cvartetului, Sketches!

 


Vibrafonistul Răzvan Florescu a absolvit studiile de masterat ale Universității Naționale de Muzică București la secția de Jazz, sub îndrumarea prof. univ. dr. Mircea Tiberian în anul 2022 și studiile de licență, la secția percuție, clasa lect. univ. dr. Sorin Rotaru, în anul 2020, în cadrul aceleiași universități. În prezent este profesor titular de percuție la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 din București și Colegiul Național de Muzică George Enescu.

În perioada 2018-2019 a beneficiat de o bursă ERASMUS+, având oportunitatea de a studia la Academia de Muzică Janacek din Brno, Cehia.

Are o vastă activitate concertistică în calitate de solist, cât și parte din ansambluri de muzică de cameră (Luiza Zan Quintet, RVQ, PERCUSSIONescu, TUMBE etc.), atât în România, cât și în Europa (Franța, Germania, Rusia, Cehia), de asemenea a fost colaborator la unele dintre cele mai importante orchestre din țară (Orchestra Națională Radio, Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Română de Tineret, Filarmonica Sibiu etc.). De-a lungul activității sale a obținut numeroase premii: Premiul pentru cea mai bună formație la Festivalul Internațional de Jazz „Johnny Răducanu” 2023 (JazzQuarters), Bursa de Excelență oferită de UNMB în 2021 și 2019, Premiul pentru cea mai bună compoziție la Sibiu Jazz Competition 2021 (RVQ), Premiul I la două categorii în cadrul Concursului de Jazz de la Iași 2020 pentru cea mai bună compoziție și pentru cea mai bună interpretare (RVQ), Premiul I la Festivalul Muzicii Maghiare în 2019 (PERCUSSIONescu), Premiul II la secțiunea solo, la secțiunea muzică de cameră și premiul special pentru cea mai bună piesă românească în cadrul concursului „Dan Cumpătă” Remember Enescu 2017 (PERCUSSIONescu), Premiul I la Olimpiada de Muzică 2016.

Andrei Petrache (pian) și-a finalizat studiile de licență și masterat în Compoziție clasică la clasa Prof. Univ. Dr. DHC Dan Dediu, iar în prezent continuă ca doctorand în aceeași specializare, la Universitatea Națională de Muzică din București. În paralel, urmează o a doua licență, cea de Dirijat orchestră, sub îndrumarea Prof. Cristian Mandeal. Lucrările sale au obținut peste 30 de premii la concursuri naționale și internaționale de compoziție și au fost interpretate în numeroase orașe importante din Europa și Asia. Activitatea sa de pianist, recunoscută în trecut cu peste 30 de premii la concursuri naționale și internaționale, este orientată spre scena de jazz, având până în prezent concerte în diverse orașe importante de pe 3 continente.

Mike Alex (contrabas) a absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu” la secția de contrabas clasic. A participat la Festivalul Internațional „Eurochestries” din Franța în calitate de solist la contrabas. În perioada 2016-2017, a făcut parte din programul Erasmus+, prin care a susținut concerte în Sardinia și Lituania, alături de membrii din celelalte țări implicate. Cu ocazia absolvirii liceului, a concertat cu orchestra Colegiului la Ateneul Român în calitate de solist. Din vara anului 2017, s-a orientat către stilul Jazz, fiind absolvent al Universității Naționale de Muzică din București la secția Compoziție Jazz. A obținut mai multe premii, printre care și locul II la Concursul Național „New Jazz Players”, ediția 2019. A colaborat cu o mare parte dintre artiștii scenei românești de jazz, printre care Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Sorin Zlat, Paolo Profetti, Alex Man, Mircea Tiberian, Bucharest Jazz Orchestra, dar și cu orchestre precum Bucharest Symphony Orchestra.

Philip Goron (tobe) are piciorul în două lumi, fiind pe de o parte percuționist colaborator în orchestre importante, pe de altă parte baterist în proiecte cu sonorități variate – de la jazz la world music. Pasiunea sa rămâne spectacolul live, unde este înconjurat de oameni, cântând pentru oameni. A produs și cântat alături de Taxi, TUMBE, Cred că sunt Extraterrestru, RVQ (Radu Vâlcu Quintet), în prezent făcând parte din proiectele Mădălina Pavăl Live Orchestra, Amphitrio și Luiza Zan Quintet. Împreună cu Amphitrio (fostul Andrei Petrache Trio) își completează parcursul artistic, având ocazia să îmbine aici cele două lumi din care face parte – cea a muzicii clasice și cea a world music și jazz.