Vă reamintim că un nou eveniment Round Table Sibiu va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Gong (Strada Alexandru Odobescu 4). Evenimentul îl va avea invitat în plan central pe dr. Vasile Oșean, românul care a înregistrat un nou record traversând cel mai rapid Atlanticul. În calitate de moderator va fi jurnalista Oana Ciucă Lázár, redactor-șef al publicației Capital Cultural.
Invitați să susțină intermedii artistice live vor fi membrii orchestrei Transylvanian Baroque: Iuliana Cotarlea – vioară, Vasile Sult – vioară și Jurg Leutert – clavecin.
Intrarea va fi liberă, prin solicitarea invitației electronice la adresa round.table.sibiu@gmail.com
Invitatul Round Table este un polimat în adevăratul sens al cuvântului. Este medic, antreprenor și acordă o atenție deosebită psihicului și fizicului oamenilor care practică activități extreme. Vasile Oșean nu este numai coordonatorul clinicii Medy SportLife, ci și medicul coordonator al loturilor olimpice și naționale de canotaj.
Însă doctorul Vasile Oșean nu se limitează la meseria sa, practicând la rândul său sporturi extreme. Din decembrie 2017 până în ianuarie 2018, acesta a fost căpitanul echipei care a reușit să traverseze oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle și să doboare recordul anterior al britanicilor la categoria pure 4.
Nu numai că Vasile Oșean a obținut o victorie remarcabilă, dar i-a și ajutat, prin acest demers, pe copiii cu boli incurabile. Proiectul traversării Atlanticului a avut un scop caritabil, și anume construirea unui centru social la Adunații Copăceni.
Vasile Oșean nu se oprește la acest triumf, continuând munca sa caritabilă. Noul său proiect, Climbing the World, are aceeași cauză nobilă deoarece „îngrijirea unui copil trebuie făcută zilnic, nu doar în momente speciale ale anului”.
Publicul Sibian este invitat să-l cunoască pe temerarul român care a traversat Oceanul Atlanticul sâmbătă, la Teatrul Gong. Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul televiziunii culturale www.EnjoyTV.ro și pe pagina sa de Facebook EnjoyTV Romania. Seara se va încheia cu o degustare de vinuri Budureasca din gama Premium.
Conferință, spectacol, interviu, concert, emisiune – evenimentele Round Table Sibiu au fost caracterizate prin toate aceste atribute, oferind publicului o experiență culturală aparte în peisajul contemporan. Round Table aduce în atenția publicului personalități de elită ale societății contemporane. Într-un cadru informal, invitații își povestesc experiențele care le-au marcat parcusul în carieră și în viața personală și vorbesc despre principiile după care s-au ghidat de-a lungul timpului.
Temele acestei noi serii de evenimente vor fi Sibiul în contextul Centenarului și Sibiul – Regiune Gastronomică Europeană 2019. Protagoniștii vor fi invitați să vorbească despre cum a contribuit orașul la formarea lor personală și profesională, cum văd Sibiul parte din comunitatea europeană și cum privesc oportunitățile sale de dezvoltare.
Round Table este organizat de UCMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.
Partenerii evenimentului sunt: Exces Music, EnjoyTV.ro, Biblioteca Județeană ASTRA, Teatrul Gong, Organizația Somelierilor din România, Budureasca, ReflexoVital și Tulipa Flower Shop.
Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
UCIMR este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 22 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.
Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.
De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.
Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.