Skip to main content

Gala laureaților Concursului „Drumul spre celebritate”

By noiembrie 20, 2018noiembrie 26th, 2018100ani100concerte, Proiecte culturale

Ediția a II-a a Stagiunii de Colecție, parte a proiectului ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR se va încheia luni, 26 noiembrie 2018, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22).

În ultimul recital, care va începe la ora 17,30, vor evolua patru dintre cei mai buni muzicieni, recent remarcați în cadrul Concursului “Drumul spre celebritate”, ediția a IX-a, de la Palatul Mogoșoaia.

În această gală a tinerelor talente îi veți putea asculta pe Andra Maria Mărgineanu – Gavrilescu – pianistă și baritonul Juhász-Boylan Pál-Károly, câștigători ai trofeelor “Drumul spre celebritate”, dar și pe trompetistul Radu Mihai Ghebaură și pianistul Ștefan Pretuleac, laureați cu Premiile I la competiția amintită.

Aceștia vor interpreta opusuri de: Jules Levy, Frederich Chopin, Wolfgang Amadeus Mozart, Adrian Pop și Claude Debussy .

Accentul expoziției adiacente va cădea pe tipărituri deosebite: un facsimil al Studiului Op. 10, nr. 3 de Frederic Chopin, aparţinând “Robert Owen Lehman Foundation”, după originalul lui Alfred Cortot şi o ediţie de studiu a Sonatelor alcătuită tot de Cortot, aparţinând Editurii “Maurice Senart”; facsimile ale Baladelor aparţinând “Institutului Chopin”, cu semnătura şi portretul compozitorului; 12 Studii de Claude Debussy, apărute în anul 1904 la Editura Durand & Fils, cu o prefaţă a compozitorului și reducţia cu pian a operei “Don Giovanni” de Mozart şi versiunea în limba română, larg revăzută de Alfred Alessandrescu în 1936.
Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi: Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro

#100ani100concerte #UCIMR #BibliotecaNationala #cofinantatAFCN#cofinantatMCIN

Organizatori: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
Co–organizator: Biblioteca Națională a României
Proiect co-finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale și Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri: Programul Oportunități la tine acasă (dezvoltat de UCIMR), Exces Music, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Asociația Pro Valores
Parteneri media: Enjoy TV, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Agentia de carte, Romania pozitivă.

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.