Născută în Piatra Neamț, unde a studiat cu profesorii Elena Botez și Ionel Ceobanu la Liceul de Artă „Victor Brauner”, Veronica a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală şi cursurile de masterat din cadrul U.N.M.B., secţia Canto, la clasa de canto a prof. univ. dr. Ionel Voineag, iar în martie 2019 a obținut titlul de Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică din București, având conducător al lucrării pe doamna prof. univ. dr. dr. h. c. Valentina Sandu-Dediu.
A obținut premii importante la competițiile de specialitate și a fost distinsă cu diplome și medalii, printre care: Premiul II la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclee, Brăila, Premiul I la Concursul Internaţional de Canto „Maeştrii Artei Lirice” – Petre Ştefănescu-Goangă la Opera Națională București, Marele Premiu la Concursul Internaţional de Interpretare Vocală „Sabin Drăgoi”, Timişoara, Premiul pentru Debut la secţiunea Operă în Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului, România, Diploma și Medalia de Excelență pentru performanța artistică acordate de Uniunea Muzicienilor Interpreți din Romania și altele.
Pregătirea muzicală intensă i-a permis abordarea unui repertoriu extrem de vast, pornind de la muzica barocă (recitaluri de arii baroce și roluri de operă printre care Morgana din Alcina de G.F. Händel și Zima din Les Indes Galantes de J. Ph. Rameau, dar și muzică religioasă, oratorii, mise, pasiuni printre care Stabat Mater de Pergolesi, La Ressurezione, Messiah de G.F Händel, Te Deum de Purcel, Johannes Passions și Matthäus Passions de J. S. Bach etc.), repertoriu clasic de operă și vocal simfonic (Missa Nelson și Stabat Mater de Haydn, Requiem, Exultate Jubilate, Marea misă în do minor, Misa Încoronării, alte mise și rolurile Susanna din opera Le nozze di Figaro și Donna Anna din opera Don Giovanni de W.A. Mozart) repertoriu de operă (Lucia în Lucia di Lammermoor de G. Donizetti, Musetta din La Boheme de G. Puccini, Gilda în Rigoletto de G. Verdi, Violetta Valery din La Traviata de G. Verdi etc), vocal simfonic (Peer Gynt de E. Grieg, Clopotele de Rahmaninov, Visul unei nopți de vară de Mendelssohn-Bartholdy, Pettite Messe Solennelle și Stabat Mater de G.Rossini, Carmina Burana de Carl Orff etc) și muzică contemporană, din care multe lucrări au fost scrise special pentru vocea sa.
Veronica Anușca și-a început cariera artistică încă din perioada studiilor de masterat la Opera Națională București în cadrul Studioului Experimental de Operă și Balet Ludovic Spiess, unde a debutat în operele Rita (în rolul titular) de Donizetti și I Capuleti ed i Montecchi, rolul Giuliettei de V. Bellini, iar mai apoi, după premiul I obținut la concursul organizat în instituție, pe scena mare a operei în rolurile Adela din opera Die Fledermauss de J. Strauss și Oscar din opera Un ballo in maschera de G. Verdi. Tot pe scena Operei Naționale București a debutat și în rolurile Gilda din Rigoletto de Verdi, Musetta din La Boheme de Puccini, Lucia din Lucia di Lammermoor de Donizetti, Violetta din La Traviata de Verdi, Adina din L’Elisire d’amore de Donizetti, Susanna din Le nozze di Figaro de Mozart, Norma din Norma de Bellini, Anna Sergheevna din Doamna cu cățelul de Livia Teodorescu-Ciocânea.
Colaborează frecvent cu opere, filarmonici și diferite instituții de cultură din țară și din străinătate (Winslow – Anglia, Gdansk – Polonia, Roma, Lecce – Italia, Vilnius – Lituania, Viena – Austria) și a participat în turnee în Olanda, cântând pe majoritatea scenelor de vocal-simfonic de aici, inclusiv superba Concertgebouw din Amsterdam.
A evoluat sub bagheta unor dirijori de renume internațional (Christian Badea, Cristian Mandeal, Adrian Butterfield, Leo Hussain, Cem Mansur, David Crescenzi, Vlad Iftinca, Michele Gamba, Raymond Janssen) și în regii semnate de nume importante, printre care Lucia di Lammermoor a lui Andrei Șerban, spectacol datorită căruia Veronica a rămas adânc întipărită în memoria publicului Operei Naționale București.
În paralel cu activitatea artistică, Veronica Anușca și-a început cariera de profesor de canto încă din anul 2005, predând la licee de muzică din țară, în prezent ocupându-se de perfecționarea tinerilor colaboratori ai Studioului de operă al Operei Naționale București.
Face parte din echipa profesorilor Academiei ICon Arts și susține cursul de Canto Clasic în cadrul masterclass–ului.