Skip to main content

Amphitrio deschide THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2024

Amphitrio deschide THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2024, pe scena InnerLand, vineri, de la orele 12:00.

Amphitrio este un proiect de jazz contemporan inițiat în 2020, când cei trei membri au avut ocazia să își materializeze planurile muzicale într-o sinergie grozavă.

Pianistul și compozitorul Andrei Petrache, basistul Mike Alex și percuționistul Philip Goron formează un trio cu un background solid în muzica clasică și alternativă.

Povestea din spatele acestei compoziții vorbește despre prietenii strânse și plăcerea de a cânta și improviza într-o formulă bine sudată, în ciuda faptului că fiecare dintre cei trei activează simultan în multiple alte proiecte.

Repertoriul lor conține piese originale scrise de Andrei Petrache într-o zonă de jazz modern cu influențe din jazzul contemporan nordic și culori balcano-orientale.

Odată cu lansarea celor două albume de debut, „Points” și „Seasons” (2023), Amphitrio a început să exploreze tot mai multe subgenuri din zona electro-groove, continuând să-și extindă orizonturile creative.

Până în prezent, cei trei au cântat ca Andrei Petrache Trio la festivaluri precum Jazz in the Park (2022, 2023), Sepsi Jazz&Blues Festival (2022), JazzX (2023), Oradea Festifall (2023), The Jazz Cave Festival (2023) și au susținut multe alte concerte de jazz, atât în București, cât și în țară. Cea mai recentă realizare a trio-ului este câștigarea premiului pentru cea mai bună compoziție la concursul Jazz in the Park (2023).

 

Andrei Petrache (pian) și-a finalizat studiile de licență și masterat în Compoziție clasică la clasa Prof. Univ. Dr. DHC Dan Dediu, iar în prezent continuă ca doctorand în aceeași specializare, la Universitatea Națională de Muzică din București. În paralel, urmează o a doua licență, cea de Dirijat orchestră, sub îndrumarea Prof. Cristian Mandeal. Lucrările sale au obținut peste 30 de premii la concursuri naționale și internaționale de compoziție și au fost interpretate în numeroase orașe importante din Europa și Asia. Activitatea sa de pianist, recunoscută în trecut cu peste 30 de premii la concursuri naționale și internaționale, este orientată spre scena de jazz, având până în prezent concerte în diverse orașe importante de pe 3 continente.

Mike Alex (contrabas) a absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu” la secția de contrabas clasic. A participat la Festivalul Internațional „Eurochestries” din Franța în calitate de solist la contrabas. În perioada 2016-2017, a făcut parte din programul Erasmus+, prin care a susținut concerte în Sardinia și Lituania, alături de membrii din celelalte țări implicate. Cu ocazia absolvirii liceului, a concertat cu orchestra Colegiului la Ateneul Român în calitate de solist. Din vara anului 2017, s-a orientat către stilul Jazz, fiind absolvent al Universității Naționale de Muzică din București la secția Compoziție Jazz. A obținut mai multe premii, printre care și locul II la Concursul Național „New Jazz Players”, ediția 2019. A colaborat cu o mare parte dintre artiștii scenei românești de jazz, printre care Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Sorin Zlat, Paolo Profetti, Alex Man, Mircea Tiberian, Bucharest Jazz Orchestra, dar și cu orchestre precum Bucharest Symphony Orchestra.

Philip Goron (tobe) are piciorul în două lumi, fiind pe de o parte percuționist colaborator în orchestre importante, pe de altă parte baterist în proiecte cu sonorități variate – de la jazz la world music. Pasiunea sa rămâne spectacolul live, unde este înconjurat de oameni, cântând pentru oameni. A produs și cântat alături de Taxi, TUMBE, Cred că sunt Extraterrestru, RVQ (Radu Vâlcu Quintet), în prezent făcând parte din proiectele Mădălina Pavăl Live Orchestra, Amphitrio și Luiza Zan Quintet. Împreună cu Amphitrio (fostul Andrei Petrache Trio) își completează parcursul artistic, având ocazia să îmbine aici cele două lumi din care face parte – cea a muzicii clasice și cea a world music și jazz.