Skip to main content

THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2024: Luigi Masciari

By august 17, 2024august 19th, 2024Jazz Cave 2024, Proiecte culturale

Duminică, 18 august, în cadrul THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2024 va avea loc un concert susținut de Trio-ul Gianluca Lusi, Simone Zanchini și Luigi Masciari, în timpul căruia va fi prezentat noul album cu piese inedite intitulat „Gone” (Tosky Records).

Albumul conține piese originale interpretate de trei muzicieni extraordinari: la saxofon, Gianluca Lusi, un artist cu o sensibilitate muzicală remarcabilă și o tehnică excelentă, considerat unul dintre cei mai buni saxofoniști italieni; la acordeon, Simone Zanchini, un muzician virtuoz și polivalent, protagonist al scenei internaționale; și la chitară, Luigi Masciari, un aranjor și compozitor rafinat și elegant.
Albumul este intens, pasionat, pe alocuri liric. Trei instrumente muzicale fascinante și melodioase pentru un trio care își găsește echilibrul în momente musculare de expresie liberă.

Un proiect surprinzător în care cercetarea muzicală este trăsătura distinctivă, într-o călătorie sonoră plină de descoperiri și emoții.
Albumul „GONE” are un gust aparte:

„Puneți împreună un saxofon, un acordeon și o chitară, trei compozitori și interpreți talentați și desăvârșiți, 9 piese originale frumoase scrise și alese special – magia albumului pe care îl veți asculta va fi unică, pur și simplu fantastică.”

Albumul, produs de casa de discuri Tosky Records, a avut un succes enorm atât în Italia, cât și în străinătate, fiind recenzat de jurnaliști de specialitate și prezentat la diverse posturi de radio din Italia și din alte țări (Germania, Anglia, Guatemala) și a primit recunoașterea extraordinară pentru una dintre piesele albumului, intitulată „Smile Please”, inclusă în playlist-ul oficial al celui mai mare canal digital de muzică din lume, „Spotify”.

De-a lungul carierei lor, muzica celor trei artiști a fost protagonistă la evenimente din SUA, Japonia, Anglia, Germania, Austria, Franța, Olanda, Suedia, Danemarca, Finlanda, Slovenia, Rusia, Turcia, Ungaria, Croația, Norvegia, Macedonia, Spania, Tunisia, India, Venezuela, Armenia, Georgia, Columbia.