Skip to main content

THE JAZZ CAVE FESTIVAL 2024: Anita Petruescu

Anita Petruescu este cântăreață și compozitoare, stabilită în Olanda. Este dedicată sincerității muzicale, dizolvând barierele dintre genurile muzicale, înfățișând o identitate artistică unică și coerentă.

A crescut într-un mediu muzical, dar în perioada adolescenței a decis să facă din jazz ocupația sa principală.

A absolvit studiile de licență la Universitatea Națională de Muzică din București în 2019.

Și-a extins orizonturile muzicale sub îndrumarea unor muzicieni și educatori reputați, precum Tineke Postma, Stefan Lievestro, Bart de Win, Nils van Haften, Marc van Roon, Anne Liis Poll.

Stilul său expresiv și tehnica vocală desăvârșită i-au adus recunoașterea ca una dintre cele mai apreciate cântărețe de jazz din generația sa.

A cântat alături de muzicieni de top din țara natală, precum Mircea Tiberian, Sorin Romanescu, Iulian Nicolau și Albert Tajti.

Cu un gust pentru melodii ample, care alternează rapid de la registre înalte la cele joase, forțează continuu limitele vocii, sculptată într-un mod unic: brut, puternic, dar totodată delicat și evocator.

Anita locuiește în prezent în Rotterdam, unde este activă ca interpretă, lider de trupă și educatoare.

Urmează să lanseze albumul său de debut, „All layers beneath the surface”, care conține compoziții proprii.

Pe lângă activitatea de lider al grupului său, Anita Petruescu Group, este implicată în proiecte multidisciplinare, jazz modern, improvizație și colaborări cu orchestre, dans, teatru.

Astăzi încheie seria de concerte de la Muzeul de Artă Casa Simian din Râmnicu Vâlcea alături de Sorin Romanescu.