UCIMR vă invită pe data de 8 decembrie, începând cu orele 18:00, la Muzeul Hărților, unde va avea loc recitalul „Cartografii Sonore” susținut de violonista Andreea Ioana Nistor și violoncelista Nguyen Thu Giang.
Biletul de acces costă 15 Ron si se poate achiziționa de aici: https://eventbook.ro
Andreea Ioana Nistor
Andreea Ioana Nistor este o violonistă talentată, studentă a Universității de Muzică din București. Și-a început parcursul muzical la vârsta de 6 ani, sub îndrumarea profesorului Marius Lăcraru.
Realizările sale muzicale includ numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, evidențiindu-se prin Premiul III la Olimpiada Națională în 2019 și Premiul II în 2012. În 2021, Andreea a obținut chiar Premiul I la prestigiosul Concurs Internațional „Rezonanțe Sonore”.
Cu fiecare recital, Andreea a încântat audiența în orașe precum București, Sibiu, Brașov, Frankfurt, Stuttgart și Heidelberg.
Mai mult decât atât, Andreea Nistor a avut onoarea de a cânta pe una dintre viorile lui George Enescu în cadrul unui concert de ziua porților deschise la Liceul George Enescu.
Nguyen Thu Giang
Născută la Hanoi, Vietnam, Nguyen Thu Giang a început să studieze violoncelul la vârsta de doar 11 ani. Timp de 8 ani, a făcut parte din Orchestra Simfonică din Hanoi în timpul studiilor sale la Academia Națională de Muzică.
La 19 ani, Cvintetul său de Pian a fost finalist la Concursul Internațional pentru Vioară și Muzică de Cameră din Vietnam. După absolvirea Academiei Naționale de Muzică din Vietnam cu o clasificare foarte bună, ea a obținut o bursă de studiu guvernamentală între România și Vietnam și a început programul de licență la Universitatea Națională de Muzică din București în anul 2020, sub îndrumarea Profesorului Răzvan Suma.
A participat la concerte cu dirijori precum Bogdan Vodă, Gabriel Bebelșelea, Andrei Tudor și Barnaby Palmer, și a luat parte la masterclass-uri susținute de maeștri precum Răzvan Suma, Rebecca Gilliver, Valentin Raduțiu, Denis Severin, Mircea Marian, Andrei Ioniță, Adrian Mantu, Dragan Djordjevic și Blaise Déjardin.
De asemenea, Giang a luat parte și la proiectele UCIMR, inclusiv Festivalul ICon Arts Transilvania și CellEAST, participând la recitaluri în București și Mediaș.
Pentru că muzica se îmbină frumos cu istoria, lucrarea serii va fi „Planul topografic al Moșiei Măcărău din Districtul Vlașca, 1871”, prezentată de muzeograful Ioana Zamfir.
Acest plan de moșie face parte dintr-o categorie de documente deosebit de valoroase și rare, a căror cercetare se află încă într-un stadiu incipient în România.
Numite și „hărți de hotărnicie”, aceste planuri realizate manual însoțeau încă de la finalul secolului al XVIII-lea cărțile de hotărnicie, adică înscrisurile referitoare la punctele de hotar și delimitarea unei moșii.
Acestea reprezintă una dintre cele mai vechi forme de cadastru din țările române și atestă un vechi obicei de hotărnicire a moșiilor, tipic spațiului românesc.
Fiecare document este o piesă unică, atât prin aspect, cât și prin informațiile pe care le conține. Planul de față a fost realizat de Scarlat Stravolca al II-lea, boier și inginer hotarnic și ne vorbește despre Moșia Măcărău, aflată în Muntenia, în fostul județ Vlașca.
Vă așteptăm alături de noi!