Astăzi și mâine suntem prezenți la evenimentul Classical:NEXT de la Berlin, reprezentând cu mândrie ICon Arts Festival Transilvania, ajuns la cea de XXII-a ediție, și CellEAST Festival, ajuns la cea de-a III-a ediție.
La standul Romanian Music Expo îi puteți întâlni pe Manuela Clapon și Sebastian Gheorghiu, din echipa UCIMR, alături de reprezentanți ai altor festivaluri emblematice din România dedicate muzicii clasice, precum SoNoRo, George Enescu Festival, Classix Festival sau Romanian Chamber Orchestra.
Festivalul ICon Arts Transilvania
Eforturile tinerilor muzicieni pe parcursul programelor de formare au ca finalitate susținerea concertelor și recitalurilor programate pentru lunile iulie și august, în edificii de cult, instituții și proprietăți private, dornice să găzduiască arta. Pe lângă cursanți, evenimentele din cadrul Festivalului ICon Arts vor reuni și mentorii masterclass-urilor Academiei ICon Arts, dar și invitați noi ai acestei ediții, care vor concerta în județele Sibiu și Brașov. În plus, orașul sibian Agnita se adaugă pe harta localităților care vor găzdui concerte ICon Arts.
Înscrierile la Academia ICon Arts se pot face pe website-ul oficial al festivalului prin rezervarea până la 15 iunie 2024 a unuia dintre cele 2 pachete disponibile, de 1.000 lei și 3.000 lei, primul incluzând accesul la sesiuni de formare, iar cel din urmă oferind și cazare cu masă în regim de demi-pensiune.
CellEAST
CellEAST International Competition este primul concurs internațional din România dedicat exclusiv VIOLONCELULUI, organizat de Asociația Culturală PlaCello și U.C.I.M.R. – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, co-finanțat de A.F.C.N. – Administraţia Fondului Cultural Naţional, sponsorizat de Vestra Industry și în parteneriat cu numeroase instituții de prestigiu din România.
CellEAST International Competition oferă posibilitate tinerilor violonceliști de pretutindeni să participe la o competiție de top, în orice etapă a dezvoltării lor profesionale. Prin diversitatea premiilor îi sprijinim pe laureați din punct de vedere financiar, dar și prin activitățile artistice sau educaționale pe care le pot susține în următorii doi ani.