Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

ICon Arts XXI – Recital vioară – Ladislau Csendes (vioară), Tanaka Fumiya (vioară), Dolores Chelariu (pian)

4 august, 2023 @ 6:00 pm

Vă invităm vineri, 4 august, orele 18:00, la un recital deosebit de vioară, susținut de invitatul special Ladislau Csendes, coordonatorul masterclass-ului de vioară din seria a doua a Academiei ICon Arts Transylvania, împreună cu violonistul japonez Tanaka Fumiya, și cursanții ICon Arts, acompaniația de Dolores Chelariu la pian.


Ladislau Csendes

Ladislau Csendes și-a descoperit pasiunea pentru vioară încă de la o vârstă fragedă. Cu un talent natural și o dorință arzătoare de a se exprima prin muzică, și-a dedicat întreaga viață studiului și perfecționării abilităților muzicale.

El a călătorit pe scenele din întreaga lume, captivând publicul cu interpretările sale pline de emoție și rafinament. Participând la competiții și festivaluri de prestigiu, și-a câștigat recunoașterea și admirația colegilor săi muzicieni, dar și numeroase premii și distincții.

Ladislau Csendes a avut privilegiul de a concerta pe marile scene ale lumii, alături de orchestre de renume și alți muzicieni talentați. A concertat din Europa, America de Nord până în Asia, împărtășind sunetul său magic de vioară cu publicuri diverse și culturi diferite. Fiecare interpretare a sa a fost un moment de conexiune profundă între artist și ascultători.

Pe lângă activitatea sa concertistică, Ladislau Csendes a devenit și un profesor apreciat și un mentor pentru tinerii muzicieni. A dedicat timp și energie pentru a îndruma și inspira următoarea generație de violoniști, împărtășindu-și cunoștințele și experiența. Contribuția sa în educația muzicală a avut un impact de durată asupra dezvoltării talentelor viitoare.

Tanaka Fumiya (vioară)

Fumiya Tanaka s-a născut în Japonia, unde a început să cânte la pian la vârsta de 3 ani, și a început să cânte la vioară la vârsta de 8 ani după ce a asistat la un spectacol orchestral. Inițial a visat să devină pianist, dar a fost atras de sunetul corzilor și puterea lor de exprimare.

A absolvit Universitatea Kurashiki Sakuyo, Facultatea de Muzică, iar studiile sale în străinătate au inclus participarea la seminarul de muzică din nordul Italiei (Conservatorul Verdi din Milano) și alte festivaluri din Franța. Istoricul său de performanțe include un concert cu Ansamblul Yumikoto.

Dolores Chelariu

Pianista Dolores Chelariu a absolvit Conservatorul din București la clasa reputatului profesor Gabriel Amiraș, unde și-a dezvoltat abilitățile muzicale și a căpătat o pregătire temeinică. Determinată să evolueze și să se perfecționeze, a urmat cursurile unor mari maeștri pianisti precum Zoltán Kocsis la Szombathely și Rudolf Kehrer la Weimar, unde și-a înfrumusețat interpretarea și a dobândit o înțelegere profundă a muzicii.

Cu un repertoriu amplu și complex, abordând lucrări de mari compozitori precum Edvard Grieg, Serghei Rahmaninov și Serghei Prokofiev, Dolores Chelariu a devenit un nume cunoscut în lumea muzicii clasice.

În anul 1990, Dolores Chelariu a înființat ansamblul cameral Aperto (duo, trio și cvartet) și a dus muzica de cameră la un nivel superior. Meritul ei a fost recunoscut de-a lungul anilor, fiind invitată să concerteze în cadrul unor festivaluri internaționale de prestigiu, inclusiv Festivalul Internațional „George Enescu” din București, Meridian și SIMN din România, Appenzeller Winter din St. Gallen–Elveția, Tage für Neue Musik din Darmstadt–Germania, I.S.C.M. World Music Days, Bucureşti-Chişinău, Silezian Contemporary Music Festival din Katowice-Polonia, J.S. Bach din Budapesta-Ungaria, Bemus din Belgrad–Serbia, Bach non-stop și J. Haydn de la Radio România. Prin interpretările sale expresive, a reușit să cucerească audiențele din întreaga lume și să lase o amprentă în inimile melomanilor.

Dintre compozitorii care i-au dedicat creații concertante și camerale, pot fi menționați Nicolae Coman, Anatol Vieru, Octav Nemescu, Dan Dediu, Doina Rotaru, Irinel Anghel și Nicolae Brînduș. Acest fapt este o dovadă a talentului său și a impactului pe care l-a avut în lumea muzicii clasice contemporane.

Festivalul ICon Arts de anul acesta este o incursiune într-o epocă îndepărtată, care îți oferă ocazia de a descoperi bogăția culturală și spirituală a Transilvaniei medievale.

Detalii

Dată:
4 august, 2023
Oră:
6:00 pm
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Copșa Mare
Copșa Mare, Sibiu România + Hartă Google