Skip to main content

IConArts 2024 – MEET THE MASTERS

Timp de 22 zile, ediția ICon Arts din acest an își propune să reunească peste 120 de participați în inima Transilvaniei, unde vor avea parte de inspirația oferită de vestigiile patrimoniului cultural local.

În perioada 20 iulie – 11 august, satele și orașele din Transilvania (Agnita, Avrig, Biertan, Brașov, Copșa Mare, Cund, Daneș, Dealu Frumos, Mediaș, Moșna, Richiș, Rusești, Sibiu) vor găzdui evenimente muzicale de excepție, precum concerte de muzică clasică, contemporană și jazz, rezidențe artistice interdisciplinare și masterclass-uri pentru interpreți.

Ediția din acest an a Festivalului ICon Arts propune un program eclectic, multidisciplinar și multicultural, în care virtuozitatea muzicii se împletește cu atmosfera pitorească a satelor și orașelor transilvănene și degustarea de preparate tradiționale, spre deliciul publicului.

Descoperă mentorii Academiei ICon Arts de anul acesta și rezervă-ți un loc cât mai curând pe www.iconarts.ro.

În perioada 20 – 28 iulie vor avea loc masterclass-urile conduse de Remus Azoiței (vioară), Veronica Anușca și Cristian Hodrea (canto), Laszlo Fenyo (violoncel), Marc Dorin (contrabas), Costin Soare și Dragoș Ilie (chitară), Seung Myeong Oh și Alexandru Anastasiu (percuție).
În perioada 28 iulie – 5 august vor avea loc masterclass-urile conduse de Ladislau Csendes (vioară), Elena Moșuc și Rareș Zaharia (canto), Andrei Ioniță (violoncel), Karen Jones (flaut), Kuniko Kato (percuție) și Ella Bokor (minicellos – masterclass de violoncel destinat copiilor).

Session 20-28 July 2024

Elena Moșuc

By Session 1

Soprana româno-elvețiană Elena Moșuc (născută în Iași) a urmat studiile la Conservatorul George Enescu din Iași și, înainte de a-și finaliza studiile, a câștigat mai multe concursuri internaționale, de exemplu…

Citește mai mult

Irina Rădulescu

By Session 1

Irina Rădulescu este un artist neobosit, dedicat percuției și în special marimbei, instrument ce deja a consacrat-o, atât ca solistă, cât și în diferite ansambluri camerale și ca membru al…

Citește mai mult

Kuniko Kato

By Session 1

„Kuniko Kato trece triumfătoare prin acest ritual. Tehnica sa, lipsită de efort și cusur, și abilitatea de a manipula ciocanele și 𝑚𝑎𝑙𝑙𝑒𝑡𝑒𝑙𝑒 pentru a obține muzică din instrumente nemelodice sunt…

Citește mai mult

Costin Soare

By Session 1

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi muzicieni români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu…

Citește mai mult

Dorin Marc

By Session 1

Dorin Marc a fost profesor de contrabas la Academia de Muzică din Nürnberg, din anul 1998 și până la pensionare, în anul 2022. Este absolvent al Universității de Muzică din…

Citește mai mult

Veronica Anușca

By Session 1

Născută în Piatra Neamț, unde a studiat cu profesorii Elena Botez și Ionel Ceobanu la Liceul de Artă „Victor Brauner”, Veronica a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală şi cursurile de…

Citește mai mult

Dragoș Ilie

By Session 1

Chitaristul român Dragoș Ilie s-a remarcat drept unul din cei mai carismatici și expresivi tineri muzicieni ai generației sale, încântând publicul din Europa, Asia și Statele Unite. De la o…

Citește mai mult

László Fenyö

By Session 1

Violoncelistul maghiar László Fenyö, născut în 1975, face parte din elita mondială a violonceliștilor de când a câștigat Concursul Internațional Pablo Casals din 2004 de la Kronberg, Germania. Este aclamat…

Citește mai mult