Vă invităm luni, 13 noiembrie, începând cu orele 18:00, la Biblioteca ASTRA Sibiu, pentru un recital cu arii de operă de excepție susținut de solistul Operei Naționale București, Liviu Indricău, alături de Andreea Petrescu, Ioana Petrescu, Miruna Preda, Sandra Bărănescu, Dimitrie Pădurariu, Cătălin Moței, Cătălin Apostol, acompaniați la pian de Adina Alupei.
Liviu Indricău
Liviu Indricău, tenor cu o pregătire muzicală solidă, a început călătoria sa în lumea muzicii la Școala de Muzică din Lugoj, unde şi-a dezvoltat abilităţile de viorist. Cu timpul, pasiunea sa pentru arta cântului a crescut, motiv pentru care a urmat cursurile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, specializându-se în canto clasic, absolvind cu succes în anul 2010.
Dorinţa de a-şi perfecţiona talentul l-a condus pe Liviu Indricău către diverse programe de pregătire în afara universității. A luat lecţii de canto cu baritonul Eduard Tumagian, iar apoi şi-a dezvoltat abilităţile sub îndrumarea regizorului Marco Gandini și a lui Enza Ferrari, în cadrul proiectului european StudiOpera.
Cariera sa muzicală a fost marcată de colaborarea cu instituţii de prestigiu. Începând din 2003, a făcut parte din Corul Operei Naţionale Bucureşti, devenind apoi colaborator permanent în 2008 şi, în cele din urmă, solist titular în 2014. A participat la producţii muzicale şi proiecte artistice cu Opera Naţională Română din Iaşi, Teatrul Masca din Bucureşti, Filarmonica Moldova din Iaşi, Filarmonica din Piatra Neamţ şi Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti.
Liviu Indricău a oferit recitaluri și concerte memorabile în locaţii prestigioase precum Ateneul Român, Sala Dalles, Muzeul Naţional „George Enescu” și Sala Thalia din Sibiu.
Repertoriul său de operă este impresionant și include roluri precum Don Basilio în „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, Ferrando în „Aşa fac toate” de Mozart, Don Ramiro în „Cenuşăreasa” de Gioachino Rossini și multe altele.
Adina Alupei
Cu peste 17 ani de experiență la Opera Națională Română Iași, Adina Alupei a avut numeroase colaborări remarcabile, inclusiv cu Filarmonica „Moldova” Iași. A pregătit Corul Academic „Gavriil Musicescu” și a susținut numeroase concerte. De asemenea, a fost implicată în predare la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și a acompaniat artiști lirici și instrumentiști în diverse recitaluri.
În plus, Adina Alupei a avut ocazia de a învăța de la artiști de renume și dirijori talentați, ceea ce a contribuit la dezvoltarea sa profesională.
În afară de spectacolele pregătite sau ȋn care participă activ din repertoriul de operă, activitatea sa însumează peste 150 de recitaluri şi peste 15 Masterclassuri (în calitate de pianist acompaniator), inclusiv Masterclass-ul Vocal din cadrul Academiei ICon Arts Transilvania.
Biblioteca ASTRA
Biblioteca ASTRA din Sibiu este una dintre cele mai prestigioase instituții culturale din România, având o istorie bogată și o contribuție semnificativă la promovarea culturii și educației. Fondată în 1861, a devenit un important centru cultural, de cercetare și educație.
Biblioteca ASTRA este, de asemenea, cunoscută pentru organizarea de evenimente culturale, expoziții, conferințe și activități destinate să promoveze patrimoniul cultural și să încurajeze participarea comunității în activități culturale. De-a lungul anilor, a devenit un simbol al Sibiului și un important centru de învățare și cultură.