Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și Biblioteca Astra Sibiu vă invită luni, 23 octombrie, începând cu orele 18:00, la Recitalul de Acordeon susținut de Fernando Mihalache, Emilian Ciobanu și Emilian Mănica.
Programul serii va fi o incursiune în universul muzicii, cuprinzând o selecție variată de lucrări muzicale semnate de compozitori de renume, precum Johann Sebastian Bach, Vyacheslav Semyonov, Richard Galliano și George Gershwin.
Fernando Mihalache
Fernando Mihalache este un muzician și profesor român specializat în acordeon, cunoscut pentru fondarea primei catedre de acordeon la Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) în anul 2014. A susținut recitaluri și a colaborat cu orchestre și instrumentiști renumiți în țară și străinătate și a contribuit la realizarea de aranjamente și transcripții pentru acordeon. În prezent, predă la UNMB și continuă să activeze ca solist și membru al ansamblurilor camerale și orchestrelor.
Emilian Ciobanu
Emilian Ciobanu, crescut într-o familie de acordeoniști, a studiat muzică la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti și ulterior acordeon la Universitatea Națională de Muzică din București. Este cunoscut pentru recitalurile sale ca solist și pentru colaborările cu regizori precum Ion Caramitru, Teodora Cîmpineanu și alții, participând la emisiuni televizate.
Emilian Mănica
Emilian Mănica a studiat la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti și la Universitatea Națională de Muzică, specializându-se în acordeon clasic. A obținut premii la concursurile naționale și a colaborat cu Teatrul Metropolis și studenți de la UNATC. Emilian susține recitaluri de acordeon solo și în ansambluri camerale, adesea alături de colegul său Emilian Ciobanu.
Biblioteca ASTRA Sibiu
Biblioteca ASTRA din Sibiu este una dintre cele mai prestigioase instituții culturale din România, având o istorie bogată și o contribuție semnificativă la promovarea culturii și educației. Fondată în 1861, a devenit un important centru cultural, de cercetare și educație.
Biblioteca ASTRA este, de asemenea, cunoscută pentru organizarea de evenimente culturale, expoziții, conferințe și activități destinate să promoveze patrimoniul cultural și să încurajeze participarea comunității în activități culturale. De-a lungul anilor, a devenit un simbol al Sibiului și un important centru de învățare și cultură.